90 (212) 210 10 10

HABERLER

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde INU-CELT Kapsamında Gerçekleşen Akademik Oryantasyon Programı Tamamlandı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde INU-CELT Kapsamında Gerçekleşen Akademik Oryantasyon Programı Tamamlandı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te düzenlenen yeni akademik yıl oryantasyon programı, akademisyenlerimizin katılımıyla tamamlandı. Programın açılış konuşmasını rektörümüz Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çıtıpıtıoğlu, yeni akademisyenlerimizin üniversiteye adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen bu programın, üniversitemizin hedeflerine katkı sunacağını belirtti. Çıtıpıtıoğlu, yeni akademisyenlerimizle tanışmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu yıl yapılacak önemli eğitimlerden bahsetti. Bahsedilen eğitimlerden biri akademik proje yazım eğitimi olup, kendisi de bu eğitimin bir parçası olacağını belirtti. Diğer eğitimin ise yapay zeka üzerine yoğunlaşacağını ifade etti. Rektörümüz, akademik işbirliklerini güçlendirmek için sosyal etkileşimlerin önemine de değinerek, katılımcılara başarılar diledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Uğur Yozgat ise, seçmeli dersler konusunda üniversitemizin öncü olduğunu vurguladı. İhtiyaçlara göre esnek ders seçimi yapılabileceğini belirten Yozgat, çevrimiçi derslerin senkronize edildiğini ve Milli Teknoloji Hamlesi ile bağlantılı derslerin müfredata dahil edildiğini açıkladı. Ek olarak, akademisyenlerin sınavlar yerine proje ödevleri verebileceklerini ifade etti. Prof. Dr. Yozgat, soruları olan olarak akademisyenlerimizin kendisine eposta aracılığıyla da ulaşabileceğini ama özellikle kendisiyle birebir görüşmelerini istediğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Oryantasyon programı kapsamında Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Süngeriçlioğlu, üniversitemizin büyüyen öğrenci sayısından ve doluluk oranındaki artıştan bahsetti. % 98,15 doluluk oranına ulaşıldığını açıklayan Dr. Süngeriçlioğlu, üniversitemizin Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi haline geldiğini belirtti. Ayrıca, genel sekreter yardımcılarını tanıtarak idari görev ve sorumluluklar hakkında bilgi verdi. Akademik oryantasyon programının ilk bölümü, Öğrenci İşleri Daire Başkan Yardımcımız Savaş Yılmaz’ın konuşmasıyla tamamlandı. Yılmaz, OBİS sistemi üzerinden ders seçimi, çift anadal ve yandal dersleriyle ilgili süreçleri, öğrencilerin ders seçimi ekranının işleyişini ve derslerin akademisyenler tarafından nasıl programa işlendiğini anlattı. Ayrıca, sınav notu ve devamsızlık girişleri, ders öğretim planları ve toplu duyuru yapılması gereken durumlarda izlenecek yollar hakkında bilgi verdi.

Akademik oryantasyon programının ikinci bölümü, Dr. Ayşen Bakkaloğlu’nun IMU dersinin işleyişi ve önemi hakkında bilgi verdiği konuşmasıyla başladı. Dr. Bakkaloğlu’nun ardından Gökçe Duruman, Öğrenci Dekanlığı olarak öğrencilerin tüm ihtiyaçlarından sorumlu olduklarını vurguladığı konuşmasını gerçekleştirdi. Emirhan Güneş, Kariyer Merkezi ve Mezunlar Koordinasyonu çerçevesinde staj süreçleri ve eğitimler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Muhammed Ali Parlak, akademik oryantasyon programında SKS etkinliklerinin planlanması ve yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Ayşe Gürcüoglu, INU-CELT’in düzenlediği eğitim programlarının akademik gelişime katkısını anlattı. Fevziye Adamcıl Küçükay, Dijital Kütüphane ve E-Kütüphane sisteminin kullanımıyla ilgili bilgi verdi. Yusuf Gürbüz, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığının görevlerinden ve kampüsümüzdeki teknolojik altyapıdan bahsetti. Kaan Kivanç, Dijital İnsan Kaynakları süreçlerini ve izin başvuru prosedürlerini açıkladı. Cemile İşleyen; İnsan Kaynakları ile ilgili olarak atama ve maaş süreçleri konularında bilgilendirme yaptı. Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Asena Serttaş, kurumsal iletişim süreçlerinden bahsetti ve etkinlik oluşturma sürecini açıkladı. Akademik Oryantasyon Programı Dr. Ögretim Üyesi Hakan Sezgin Erkan’ın Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında uzaktan eğitim ve Udemy platformlarındaki derslerimiz hakkında bilgi verdiği konuşmasıyla tamamlandı.

Apply Nişantaşı