90 (212) 210 10 10

HABERLER

İNÜ-CELT Eğitimleri: Araştırma Süreçleri ve Projeler Üzerine Kapsamlı Bilgilerin Aktarıldığı Programımız Tamamlandı

İNÜ-CELT Eğitimleri: Araştırma Süreçleri ve Projeler Üzerine Kapsamlı Bilgilerin Aktarıldığı Programımız Tamamlandı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te INU-CELT tarafından düzenlenen “CELT 2024-2025 Eğitimleri: Araştırma Süreçleri ve Projeler” programı, akademisyenlerimizin yoğun katılımıyla tamamlandı. Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yeşim Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Özer, üniversitenin araştırma altyapısının geliştirilmesi, bilimsel hedefler ve ulusal-uluslararası projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve UNESCO ile yürütülen projelerin, üniversitenin akademik tanınırlığını artırmada stratejik rol oynadığını vurguladı.

Program, Bilimsel Faaliyetler Koordinatör Yardımcısı Irmak Ak’ın sunumuyla devam etti. Ak, üniversitemizin bilimsel yayınlar ve akademik etkinlikler noktasında nerede olduğu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, bilimsel faaliyetleri teşvik eden komisyonların çalışmalarına ve akademik performansın artırılmasına yönelik faaliyetlerine değindi. Projeler Danışmanı Başak Zeynep Tüzün ise Erasmus, Horizon projesi ve genel anlamda Avrupa Birliği projeleri kapsamında yürütülen çalışmaların üniversitenin hem ulusal hem de uluslararası alandaki konumunu güçlendirdiğini belirtti.

Programın ikinci oturumunda, Rektörümüz Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgün Erler ile birlikte yürüttükleri projelerden bahsetti. Prof. Dr. Erler, uluslararası ilişkilerde interdisipliner çalışmanın önemini vurgulayarak, projelerde karşılaşılan bürokratik ve maddi engellerin nasıl aşılabileceği üzerine bilgi verdi. Rektörümüz ise proje yazımında yapılan hatalar ve başvuruların reddedilmesine yol açabilecek kritik noktalar üzerinde durdu. Prof. Dr. Çıtıpıtıoğlu, proje hedeflerinin net tanımlanmaması ve araştırma yöntemlerindeki belirsizlikler gibi pek çok eksikliğin, iyi projelerin bile başvuru aşamasında reddedilmesine neden olabileceğini vurguladı. Başarılı projelerin detaylara verilen önemle kabul edildiğini belirten Çıtıpıtıoğlu, dikkatli ve planlı çalışmanın önemini dile getirdi. Ek olarak, projelere başvuran akademisyenlerimizin üniversitemiz tarafından her zaman destekleneceğini ifade etti.

Program, Doç. Dr. Selçuk Bildik’in konuşması ile tamamlandı. Doç Dr. Bildik, araştırma projelerinin aşamalarını; projenin kurgulanması, yazımı, bütçe oluşturulması ve kaynakların etkin kullanımı olarak sıralayarak, mühendislik alanında proje formülasyonunun önemine vurgu yaptı. Proje hedeflerinin belirlenmesi, yürütülmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi süreçlerinde izlenmesi gereken adımları açıklayan Bildik, proje ekibinin oluşturulması ve yaygın etkinin sağlanması için gerekli kriterlere de dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

Apply Nişantaşı